De filmagenda van De Speeldoos – week 17

Jacques de Jong vertelt welke films er deze week in Theater de Speeldoos draaien:

      Filmnieuws

A United Kingdom (12+) – maandag 24 april 2017 • 14.00 en 20.15 u

De film waar we met z’n allen naartoe moeten gaan. Het bijzondere verhaal draait om verbinding zoeken tussen individuen en naties; iets wat heden ten dage zeer actueel is, en toch beter bij ons past dan verdeling? En dan hebben we het er nog niet over gehad hoe onweerstaanbaar mooi de film is. Kijken dus.

Vaiana (6+) – dinsdag 25 april 2017 • 15.00 u

Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Tot daar op een dag een einde aan kwam en nog steeds weet niemand hoe dat ooit kon gebeuren… Walt Disney Studios presenteert Vaiana, een animatiefilm over de avontuurlijke en dappere Vaiana, die één grote missie heeft: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod, Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit. Geregisseerd door het bekende filmmakers team Ron Clements en John Musker (De Kleine Zeemeermin, Aladdin, De Prinses en de Kikker) en geproduceerd door Osnat Shurer (Lifted, One Man Band).

Demain tout Commence (9+) – dinsdag 25 april 2017 • 20.15 u

Samuel (Omar Sy, Intouchables) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…