De filmagenda van de Speeldoos – week 46

Terwijl de ene film nog draait vertelt filmplanner Jacques de Jong ons wat er komende week aan films te zien is in de Speeldoos. Deze week één film: The Beguiled (16+).

      20171110_filmbaarn

The Beguiled is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan. Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden. De vrouwen, die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat (Colin Farrell) wordt aangetroffen, die vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een geladen sfeer en door onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.