De filmagenda van de Speeldoos – week 49

Jacques de Jong vertelt ons weer over de films die draaien in theater de Speeldoos.

      20171201_filmbaarn

Walk with me
In een periode van drie jaar wordt de boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh gevolgd. Met zijn monniken en nonnen woont hij in een gemeenschap in Zuid-Frankrijk. Ze leven door zonder aardse bezittingen en houden zich volledig bezig met mindfullness.

The Glass Castle
In The Glass Castle zien we Jeannette Walls (Brie Larson) opgroeien in een unieke familie met een kunstenares als moeder (Naomi Watts) en haar excentrieke vader (Woody Harrelson) die zijn kinderen een fantasiewereld belooft ter afleiding van hun armoede. Samen met haar broer en zussen leeft Jeanette een bewogen nomadenbestaan. Uiteindelijk weten ze zich een voor een te onttrekken aan hun overheersende ouders en vinden ze hun eigen weg. Beïnvloed door haar dysfunctionele en alcoholische vader besluit Jeannette met een vurige vastberadenheid om succesvol te worden op haar eigen manier.