Lichtshow Paleis Soestdijk

BAARN – Met een lichtshow, geprojecteerd op de gevel van Paleis Soestdijk, markeert de nieuwe eigenaar dat het paleis, na ruim 350 jaar, een nieuwe toekomst tegemoet gaat. De show is gratis te bekijken tijdens de komende kerstperiode. Uitgezonderd zondag 24 december, Eerste Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag kan iedereen tussen 17.00 en 20.00 uur dagelijks een kijkje komen nemen. De show wordt tot en met zondag 7 januari vertoond. De genodigden die vanmiddag bij de officiële overdracht van paleis en landgoed aanwezig waren, kregen de primeur van de lichtshow. Het is een indrukwekkend schouwspel van enkele minuten waarbij geschiedenis en toekomst van het paleis op de gevel aan de voorkant worden geprojecteerd. Voor het Rijksvastgoedbedrijf kwam gisteren een bijzondere periode ten einde. Sinds 1971 waren ze eigenaar en beheerder van het paleis. Vanaf nu is het in bezit van de MeyerBergman Erfgoed Groep. Nu kunnen pas de officiële vergunningsaanvragen gaan lopen voor de ontwikkeling van het gebied. In 2018 is er dan ook geen ingrijpende verbouwing gepland. Het paleis blijft open voor allerlei activiteiten.

Bron-Baarnsche Courant