De filmagenda van de Speeldoos – week 4

      De filmagenda van de Speeldoos – week 4

Deze week zijn er weer 3 films te zien in de grote zaal van de Speeldoos. Filmplanner Jacques ligt de films toe.

Zaterdag: Les Uns et les Autres (12+)
Claude Lelouchs digitaal gerestaureerde portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels Boléro.

Maandag: Oude Liefde (AL)
Twee gescheiden zestigers zien elkaar voor het eerst na vele jaren terug als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden.

Dinsdag: Wonderstruck (6+)
Een jongen, Ben, verlangt in de jaren ’70 naar de vader die hij nooit heeft gekend. Een doof meisje, Rose, houdt in de jaren ’20 nauwkeurig een plakboek bij van het leven van een mysterieuze actrice. Wanneer Ben een mysterieuze aanwijzing ontdekt in de kamer van zijn moeder en Rose op een ochtend een aanlokkelijke krantenkop leest, besluiten beide kinderen op zoek te gaan naar datgene wat ze missen.