Theater de Speeldoos – filmagenda week 6

      Filmnieuws week 6 - RTV Baarn

MOTHER! (16+)
maandag 5 februari 2018 – 20.15 u

De relatie van een koppel (Jennifer Lawrence en Javier Bardem) wordt op de proef gesteld wanneer ze onverwachts bezoek krijgen en hun rustige leven wordt verstoord. Mother! is een psychologische thriller over liefde, toewijding en opoffering.

Regisseur Darren Aronofsky, onder andere bekend van zijn werk Black Swan, heeft met deze film vooral geprobeerd zijn visie rond creativiteit uit te beelden. Voor de wereldpremière op het filmfestival in Venetië werd erg geheimzinnig over deze film gedaan: niemand scheen te weten waar de film nou precies over zou gaan. Dat was precies de bedoeling van Aronofsky: hij wil de kijker zo veel mogelijk verrassen. Inmiddels is Mother! uitgegroeid tot één van de meest waanzinnige en intense films van 2017.

Februari Filmmaand…Film, feest & fun!
Februari is Filmmaand in Theater de Speeldoos Baarn, boordevol internationale topfilms, feest en fun!

Deze film wordt met pauze vertoond.

THELMA (12+)
dinsdag 6 februari 2018 • 20.15 u

De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt. Tegelijkertijd ontmoet ze medestudente Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt. Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen, de aanvallen komen steeds vaker en heftiger en de dokters hebben er geen medische verklaring voor. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten beschikt en op een dag is Anja spoorloos verdwenen.

Thelma is geregisseerd door Joachim Trier. Na zijn sterke debuut Reprise en het veelbekroonde Oslo, August 31st kreeg hij in Cannes een Gouden Palm-nominatie voor Louder Than Bombs. In de stijlvolle thrillerThelma wordt de hoofdrol vertolkt door opkomend talent Eili Harboe (The Wave). De film is gekozen als Noorse inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film.

Februari Filmmaand…Film, feest & fun!
Februari is Filmmaand in Theater de Speeldoos Baarn, boordevol internationale topfilms, feest en fun!

Deze film wordt met pauze vertoond.