De filmagenda van de Speeldoos – week 9

Jacques vertelt ons welke films er komende week in Theater de Speeldoos draaien, met dit keer een zeer volle agenda: La Fille Inconnue (12+) • ZIN IN ZONDAG, Lion (12+), Mees Kees Langs de Lijn (AL), Elle (16+) en Brimstone (16+).

      20170224_filmbaarn

La Fille Inconnue (12+) • ZIN IN ZONDAG
Jenny is een jonge, sociaal betrokken, huisarts in Seraing, nabij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld, maar ze besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt een jong meisje dood gevonden aan de Maas. Het blijkt het meisje te zijn dat voor haar deur stond. Jenny voelt zich schuldig en zet alles op alles om de identiteit van het meisje te achterhalen zodat ze niet anoniem begraven wordt. Haar zoektocht blijkt niet zonder risico’s en langzaamaan wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld.

Lion (12+)
Waargebeurd verhaal met maar liefst 6 OSCAR nominaties. Lion vertelt het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte.

Mees Kees Langs de Lijn (AL) • VOORJAARSVAKANTIEFILM
De school van Meester Kees mee aan een toekomstproject. Alle creatieve ideeen van Meester Kees en zijn klas ten spijt, heeft directrice Dreus haar eigen ideeën over de invulling van het project. Zij wil dat klas 6B mee doet aan het schoolvoetbaltoernooi, maar Meester Kees weet niets van voetbal en zelf voetballen kan hij al helemaal niet. Wat begint als een leuke uitdaging, eindigt in chaos als de moeder van Meester Kees ziek wordt.

Elle (16+)
Als Michele in haar huis wordt verkracht besluit ze achter de dader aan te gaan en belandt ze in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.

Brimstone (16+)
Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.