Lokaal-O pakt uit met Internationale Burendag

Op zaterdag 25 september a.s. viert Lokaal-O Burendag, alweer voor de vijfde keer. Tegelijkertijd viert Lokaal-O haar vijfjarig jubileum. Een extra aanleiding om uit te pakken met een bijzonder, gevarieerd programma waar een groot aantal Lokaal-O-makers met veel plezier aan bijdragen. Het programma staat in het teken van Bekend maakt Bemind, het motto voor deze dag waar je elkaar op een andere manier kunt leren kennen en buren kunt ontmoeten met wie je tot nu toe misschien nog geen contact hebt.

Tussen 13.00 en 17.00 uur is er een afwisselend programma in de verschillende ruimtes van het Poorthuis aan de Kerkstraat 28 met in het Klaslokaal verschillende workshops, waaronder een workshop hiphop-dansen voor jong en oud, een theaterworkshop en een lezing over de Molukken.
In de ‘Glazen Ruimte’ kan je luisteren naar bijzondere verhalen in een kleine setting, waarin nieuwe en oude Baarnaars vertellen over ervaringen tijdens hun leven: waar ze vandaan komen, wat ze meegemaakt hebben en meemaken, hoe het was om vroeger in Baarn te leven en te werken etc. Korte sessies van 45 minuten, met één verteller en één tot vier luisteraars.

Op het Muziekpodium in de Grote Zaal kan je tussen 13.00 en 17.00 uur luisteren naar een zeer uiteenlopend muzikaal programma, met onder andere Urban House Tech, Ethiopische muziek, klassieke muziek, meezingliedjes en nog veel meer. In de Grote Zaal kan je ook meedoen aan de Internationale Vlaggenquiz en kans maken op een prijs. Of laat je uitnodigen door Bébé om mee te dansen tijdens haar demonstratie Afrikaanse dans.

Natuurlijk zorgen de Lokaal-O-makers gedurende de middag voor heerlijke zelfgemaakte hartige en zoete hapjes en koffie en thee. Op zich al een reden om je op te geven en langs te komen op zaterdagmiddag 25 september.

Driegangenmaaltijd

De feestelijke middag wordt na een pauze tussen 17.00 en 18.00 uur afgesloten met een internationale vegetarische driegangenmaaltijd om 18.00 uur voor maximaal 30 personen.

Geef je op en doe mee!

We weten nog niet welke coronarichtlijnen voor ontmoetingscentra gaan gelden. Daarom hanteren we vooralsnog een maximum van 50 deelnemers voor het gratis middagprogramma. Vooraf opgeven is noodzakelijk. Wil je meedoen, stuur dan snel een mailtje naar info@lokaal-o.nl met vermelding: Deelname middagprogramma. De inschrijving voor workshops en andere programma-onderdelen gebeurt ter plekke.

De vegetarische driegangenmaaltijd kost € 5,00 per persoon. Ook hiervoor graag van te voren aanmelden op info@lokaal-o.nl met vermelding: Deelname maaltijd. Betalen kan na afloop van de maaltijd. Wil je meedoen aan het middagprogramma en ook mee-eten: ook dat kan, geef dat dan duidelijk aan bij je aanmelding op info@lokaal-o.nl

Het volledige programma staat op www.lokaal-o.nl en op Facebook: LOKAAL-O | Facebook