‘Keihard de Beste’ | waarom klinkt radio zo LUID?

Uur 1
Uur 2

Als je naar de radio luistert dan hoor je dat – misschien onbewust – gelijk. Alles wat je hoort klinkt luid en bovendien ongeveer hetzelfde qua klank. Hoe komt dat en is dat altijd zo geweest? Gert-Jan de Vries vroeg het zich af na het vinden van een aantal oude cassettebandjes en maakte er een zevendelige podcast over. In deze serie interviewt hij verschillende mensen uit de radio- en muziekwereld.

Bij ons sprak Gert-Jan over de podcast. Een soort podcast over een podcast dus. Ook op onze zender klinkt alles ongeveer gelijk qua niveau en klank. Om beter te kunnen begrijpen waar het onderwerp over gaat schakelden we tijdens de uitzending het apparaat dat daar voor zorgt uit.

De podcast ‘Keihard de Beste’ is hier te beluisteren: NPOradio2_keiharddebeste