De filmagenda van de Speeldoos – week 16

Het is weer tijd voor de filmagenda van Theater de Speeldoos. Jacques vertelt ons over films er draaien, met deze week in de grote zaal “Het Doet Zo Zeer” van Heleen van Royen voor alle leeftijden.

      20170414_filmbaarn

In Het Doet Zo Zeer schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.