Sim Visser: Zo Alles

Op Kasteel Groeneveld exposeert kunstenaar Sim Visser met de expositie ‘Zo alles’. De titel voor deze tentoonstelling ontleende Sim Visser aan de slotregel van het gedicht Psalm van Herman de Coninck. “Wat mij zo aanspreekt in dat gedicht is de lichte toon, de vreugde en verwondering over kleine, schijnbaar onbelangrijke dingen, die desondanks het leven zoveel betekenis geven. Dat zijn ook de dingen die voor mij een belangrijke reden zijn om te schilderen, zoals een landschap, een stilleven, een interieur of een model. Daarbij is schilderen voor mij meer dan het verbeelden van de wereld om mij heen. Wat en hoe ik schilder wordt ook beïnvloed door andere zintuiglijke ervaringen zoals de koelte van schaduw, de geur van hooi, de muziek op de radio, de smaak van koffie in het atelier.”